Η καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού, σύμφωνα με νέα έρευνα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Harvard είναι πολύ σημαντική... Ο λόγος; Αποτελεί ασπίδα κατά του διαβήτη τύπου 2. Η μελέτη έγινε σε βάθος δεκαετιών και αφορούσε δεκάδες χιλιάδες άτομα, μεταξύ των οποίων περίπου 15.100 διαβητικοί. Τα αποτελέσματα της επεξεργασίας των στοιχείων, έδειξα πως ενώ η συνολική κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων μέσα στην ημέρα δεν φαίνεται να σχετίζεται με τον κίνδυνο διαβήτη, δεν ισχύει το ίδιο για το γιαούρτι, το οποίο σαφώς μειώνει τον σχετικό κίνδυνο. Μάλιστα υπολόγισαν πως 28 γραμμάρια γιαουρτιού την ημέρα είναι αρκετά για να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά 18%.
Via
Via
from adieXodos.gr http://www.adiexodos.gr/2014/11/blog-post_123.html
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου