Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο σιροπιαστό γλυκό.
Κιουνεφέ το “Ανατολίτικο”. Ένα ανατολίτικο γλύκισμα πολύ εύκολο στη παρασκευή του και πολύ πολύ νόστιμο στη γεύση του, που πραγματικά θα το απολαύσετε. Υλικά
Για το κιουνεφέ: 1 πακέτο [1/2 κιλό] φύλλο κανταΐφι 1 φλ. τσαγιού βούτυρο αγελάδος λιωμένο + επιπλέον για βουτύρωμα ταψιού 450 γρ. μοτσαρέλα σκληρή τριμμένη Για το σιρόπι: 400 γρ. ζάχαρη 270 ml νερό χυμός 1/2 λεμονιού 1 καψουλίτσα βανίλιας Για γαρνίρισμα: 80 γρ. φιστίκια Αιγίνης θρυμματισμένα Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και αλείφουμε με βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί 25 εκ. περίπου. 2. Για το κιουνεφέ: Χωρίζουμε το κανταΐφι σε 2 ίσα μέρη, το ανοίγουμε με τα χέρια μας να αφρατέψει και το πιέζουμε ελαφρώς να “σπάσει” σε μικρότερα κομματάκια. Τοποθετούμε στο ταψί τη μισή ποσότητα και τη πιέζουμε με τα χέρια μας να γίνει επίπεδο και να καλύψει ισομερώς όλη τη βάση του ταψιού. Το περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη. 3. Τρίβουμε το τυρί [ή ζητάμε να το τρίψουν όταν το αγοράζουμε] και πασπαλίζουμε όλη τη ποσότητα τυριού, ισομερώς, πάνω από το βουτυρωμένο φύλλο κανταΐφι. Απλώνουμε
από πάνω το υπόλοιπο φύλλο κανταΐφι και
περιχύνουμε τι γλυκό παντού με το υπόλοιπο βούτυρο. Το ψήνουμε
στο προθερμασμένο φούρνο για 45΄λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του. 4. Για το σιρόπι: Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε κατσαρολίτσα το νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το λεμόνι και τα βράζουμε για 4 λεπτά από τη στιγμή που έλθουν σε σημείο βρασμού.
5. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και όπως είναι καυτό το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι. Το αφήνουμε απορροφήσει καλά το σιρόπι του και να μισοκρυώσει, το πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Συνοδεύστε το με παγωτό καϊμάκι και απολαύστε το !!!
sintayes
Via
Κιουνεφέ το “Ανατολίτικο”. Ένα ανατολίτικο γλύκισμα πολύ εύκολο στη παρασκευή του και πολύ πολύ νόστιμο στη γεύση του, που πραγματικά θα το απολαύσετε. Υλικά
Για το κιουνεφέ: 1 πακέτο [1/2 κιλό] φύλλο κανταΐφι 1 φλ. τσαγιού βούτυρο αγελάδος λιωμένο + επιπλέον για βουτύρωμα ταψιού 450 γρ. μοτσαρέλα σκληρή τριμμένη Για το σιρόπι: 400 γρ. ζάχαρη 270 ml νερό χυμός 1/2 λεμονιού 1 καψουλίτσα βανίλιας Για γαρνίρισμα: 80 γρ. φιστίκια Αιγίνης θρυμματισμένα Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και αλείφουμε με βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί 25 εκ. περίπου. 2. Για το κιουνεφέ: Χωρίζουμε το κανταΐφι σε 2 ίσα μέρη, το ανοίγουμε με τα χέρια μας να αφρατέψει και το πιέζουμε ελαφρώς να “σπάσει” σε μικρότερα κομματάκια. Τοποθετούμε στο ταψί τη μισή ποσότητα και τη πιέζουμε με τα χέρια μας να γίνει επίπεδο και να καλύψει ισομερώς όλη τη βάση του ταψιού. Το περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη. 3. Τρίβουμε το τυρί [ή ζητάμε να το τρίψουν όταν το αγοράζουμε] και πασπαλίζουμε όλη τη ποσότητα τυριού, ισομερώς, πάνω από το βουτυρωμένο φύλλο κανταΐφι. Απλώνουμε
από πάνω το υπόλοιπο φύλλο κανταΐφι και
περιχύνουμε τι γλυκό παντού με το υπόλοιπο βούτυρο. Το ψήνουμε
στο προθερμασμένο φούρνο για 45΄λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του. 4. Για το σιρόπι: Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε κατσαρολίτσα το νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το λεμόνι και τα βράζουμε για 4 λεπτά από τη στιγμή που έλθουν σε σημείο βρασμού.
5. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και όπως είναι καυτό το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι. Το αφήνουμε απορροφήσει καλά το σιρόπι του και να μισοκρυώσει, το πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Συνοδεύστε το με παγωτό καϊμάκι και απολαύστε το !!!
sintayes
Via
from adieXodos.gr http://ift.tt/1WmyM6t
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου