ΥΛΙΚΑ 8 φύλλα για πίτα1 1/2 κιλό κιμά πρόβειολίγο γάλα8 παξιμάδια6 αυγά4 κουταλιές σούπας βούτυρολίγο τριμμένο τυρί2 κρεμμύδια1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένοτοματοπολτέαλάτιπιπέριξύλο κανέλας ή μπαχάρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθίσει. Προσθέτετε και τσιγαρίζετε τον κιμά. Ανακατεύετε και ρίχνετε τον τοματοπολτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον μαϊντανό και την κανέλα. Αφήνετε να σιγοβράσει ο κιμάς σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πιει τα ζουμιά του. Στην συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα και μουσκεύετε τα παξιμάδια. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά. Στύβετε τα παξιμάδια και τα ρίχνετε στον μαγειρεμένο κιμά μαζί με το τριμμένο τυρί και τα χτυπημένα αυγά. Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα αλείφοντας τα με λιωμένο βούτυρο. Απλώνετε τη γέμιση, τη στρώνετε και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας τα ένα-ένα. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνετε στους 180-200 για 45 λεπτά.
Via
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθίσει. Προσθέτετε και τσιγαρίζετε τον κιμά. Ανακατεύετε και ρίχνετε τον τοματοπολτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον μαϊντανό και την κανέλα. Αφήνετε να σιγοβράσει ο κιμάς σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πιει τα ζουμιά του. Στην συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα και μουσκεύετε τα παξιμάδια. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά. Στύβετε τα παξιμάδια και τα ρίχνετε στον μαγειρεμένο κιμά μαζί με το τριμμένο τυρί και τα χτυπημένα αυγά. Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα αλείφοντας τα με λιωμένο βούτυρο. Απλώνετε τη γέμιση, τη στρώνετε και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας τα ένα-ένα. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνετε στους 180-200 για 45 λεπτά.
Via
from adieXodos.gr http://ift.tt/1NHBwqU
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου