Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι έφτασε στο τέλος του και σίγουρα άφησε ευχαριστημένους και χορτάτους όλους τους καλεσμένους σας, ιδίως... αν αποφασίσατε να ακολουθήσετε τις προτάσεις και τις συμβουλές μας για υπέροχα γιορτινά εδέσματα. Τι γίνεται, όμως, αν περίσσεψε μια σημαντική ποσότητα από γεμιστή γαλοπούλα ή χοιρινό για τις επόμενες μέρες; Το mamapeinao.gr σας προτείνει γευστικές ιδέες για να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο και πιο λαχταριστό τρόπο ό,τι περίσσεψε από το γιορτινό τραπέζι. Λαχταριστά σάντουιτς με ό,τι είδους ψωμιού προτιμάτε, με τορτίγια ή με αραβική πίτα προσθέτοντας διάφορα λαχανικά, ακόμα και την ποσότητα από τη γιορτινή σαλάτα που ίσως έχει περισσέψει. Πίτσα. Χρησιμοποιώντας ζύμη σπιτική ή του εμπορίου, φτιάξτε μια πίτσα με κομμάτια της ψητής γαλοπούλας, τριμμένο τυρί και διάφορα λαχανικά ή ό,τι άλλο υλικό προτιμάτε. Σαλάτα. Υγιεινή, χωρίς πολλές θερμίδες και χορταστική, η σαλάτα είναι ένα ιδανικό γεύμα για τις επόμενες ημέρες των Χριστουγέννων. Κόψτε τη γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια και προσθέστε την σε μια σαλάτα με μαρούλι και ρόκα, ενώ μπορείτε να την περιχύσετε με ελαιόλαδο ή με ένα απλό ντρέσινγκ από λάδι, λεμόνι και μουστάρδα. Πίτα. Θα ψιλοκόψετε τη γαλοπούλα και θα την σοτάρετε με λαχανικά όπως καρότα και κρεμμύδια, ενώ για έξτρα γεύση μπορείτε να σβήσετε το μείγμα με λίγο λευκό κρασί και να προσθέσετε, εκτός από μυρωδικά, τυρί, μπεσαμέλ ή κρέμα γάλακτος. Τι θα φτιάξω με τη γέμιση γαλοπούλας
που περίσσεψε; Με τη γέμιση της γαλοπούλας μπορείτε να φτιάξετε ένα ρολό κοτόπουλο γεμιστό ή μπορείτε και να την απολαύσετε ως κυρίως γεύμα. Αν σας αρέσουν τα κυδώνια, δοκιμάστε κυδώνια γεμιστά με τη γέμιση της γαλοπούλας. Πώς θα τα φτιάξετε; Κόβετε το πάνω μέρος των κυδωνιών και με ένα κουτάλι, αφαιρείτε τη σάρκα τους. Στη συνέχεια,
τα γεμίζετε, τα σκεπάζετε με το καπάκι τους, τα βάζετε σε ένα ταψάκι με λίγο νερό ή κρασί και τα αφήνετε να ψηθούν για περίπου 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C. Τι θα φτιάξω με το ψητό χοιρινό που περίσσεψε; Πίτα ή ατομικά πιτάκια με διάφορα λαχανικά και μυρωδικά. Για πιο πλούσια γεύση μπορείτε να προσθέσετε τυρί και μανιτάρια. Ομελέτα. Κόβετε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια, σοτάρετέ το με κρεμμύδια και στο τέλος προσθέστε στο τηγάνι τα χτυπημένα αυγά. Σούπα. Κόβετε το χοιρινό σε κομμάτια, ψιλοκόβετε διάφορα λαχανικά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν προσθέτοντας νερό, ελαιόλαδο και διάφορα καρυκεύματα της αρεσκείας σας. Τάρτα. Ψιλοκόβετε το χοιρινό, προσθέστε πράσα σοταρισμένα, μυρωδικά, λίγο τυρί πικάντικο και αυγά για να φτιάξετε τη γέμιση μιας πολύ γρήγορης τάρτας με φύλλο σφολιάτας που θα είναι έτοιμη σε 20 με 30 λεπτά. Το mamapeinao.gr, επίσημος συνεργάτης του Ladylike.gr, σου δείχνει τι να κάνεις με την γαλοπούλα που σίγουρα περίσσεψε.
Via
που περίσσεψε; Με τη γέμιση της γαλοπούλας μπορείτε να φτιάξετε ένα ρολό κοτόπουλο γεμιστό ή μπορείτε και να την απολαύσετε ως κυρίως γεύμα. Αν σας αρέσουν τα κυδώνια, δοκιμάστε κυδώνια γεμιστά με τη γέμιση της γαλοπούλας. Πώς θα τα φτιάξετε; Κόβετε το πάνω μέρος των κυδωνιών και με ένα κουτάλι, αφαιρείτε τη σάρκα τους. Στη συνέχεια,
τα γεμίζετε, τα σκεπάζετε με το καπάκι τους, τα βάζετε σε ένα ταψάκι με λίγο νερό ή κρασί και τα αφήνετε να ψηθούν για περίπου 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C. Τι θα φτιάξω με το ψητό χοιρινό που περίσσεψε; Πίτα ή ατομικά πιτάκια με διάφορα λαχανικά και μυρωδικά. Για πιο πλούσια γεύση μπορείτε να προσθέσετε τυρί και μανιτάρια. Ομελέτα. Κόβετε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια, σοτάρετέ το με κρεμμύδια και στο τέλος προσθέστε στο τηγάνι τα χτυπημένα αυγά. Σούπα. Κόβετε το χοιρινό σε κομμάτια, ψιλοκόβετε διάφορα λαχανικά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν προσθέτοντας νερό, ελαιόλαδο και διάφορα καρυκεύματα της αρεσκείας σας. Τάρτα. Ψιλοκόβετε το χοιρινό, προσθέστε πράσα σοταρισμένα, μυρωδικά, λίγο τυρί πικάντικο και αυγά για να φτιάξετε τη γέμιση μιας πολύ γρήγορης τάρτας με φύλλο σφολιάτας που θα είναι έτοιμη σε 20 με 30 λεπτά. Το mamapeinao.gr, επίσημος συνεργάτης του Ladylike.gr, σου δείχνει τι να κάνεις με την γαλοπούλα που σίγουρα περίσσεψε.
Via
from adieXodos.gr http://ift.tt/1JQHyyF
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου