Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Τάρτα μους σοκολάτας

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

ΥλικάΓια 4-6 άτομα Για τη βάση

1 συσκευασία γεμιστά μπισκότα σοκολάτας

6 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για τη μούς

2 1/2 κούπες κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά (625 γραμμάρια)

160 γραμμάρια ζάχαρη

300 γραμμάρια ψιλοκομμένη κουβερτούρα σοκολάτας 70 % κακάο

1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

ΕκτέλεσηΓια τη βάση

Στο

μπλέντερ ή μούλτι θρυμματίζετε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη

συνέχεια τα ενώνετε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να γίνει

ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια παίρνετε ένα σκεύος για ταρτιέρα

και απλώνετε το μείγμα μπισκότου πατώντας με τον πάτο ενός ποτηριού

μέχρι το μείγμα να καλύψει όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας. Για τη μούς

Ζεσταίνετε

1 κούπα κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγουν

μικρές φουσκαλίτες στα τοιχώματα της κατσαρόλας. Μην το βράσετε.

Προσθέστε τη ζάχαρη, τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και βανίλια. Βγάζετε την

κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με

τη βανίλια, ανακατεύετε

απαλά με μια μαρίζ και αφήνετε στην άκρη το

μείγμα μέχρι να κρυώσει τελείως. Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε την

υπόλοιπη κρέμα γάλακτος δηλαδή την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος 1 1/2 κούπα

μέχρι να γίνει μια απαλή σαντιγί. Όταν κρυώσει η σοκολάτα ενώνετε με την

σαντιγί απαλά με μια μαρίζ. Ρίχνετε το μείγμα μέσα στη βάση μπισκότου

και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 6 ώρες. sidagi

Via

www.adieXodos.gr




from adieXodos.gr http://ift.tt/1q34RlB
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου