Μια συνταγή για μια δροσερή και εύκολη τουρτίτσα με απλά υλικά για ένα δροσερό νόστιμο γλυκάκι για τα παιδιά σας, εσάς και τους καλεσμένους σας….
Υλικά 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ με γεύση σοκολάτα των 225γραμμ. [Αλλατίνη] ή πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτας 2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα (για να τα βουτήξουμε)
Για την κρέμα πατισερί 4 φλ. τσαγιού γάλα 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/3 φλ. του
κορν-φλάουρ 5 αβγά 2 κ.σ.φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη 3 βανίλιες τρίμμα σοκολάτας
Εκτέλεση
1.Σε 1 φλιτζάνι κρύο γάλα διαλύουμε το αλεύρι με το κορν-φλάουρ.
2.Χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη και την βανίλια και προσθέτουμε το αλεύρι.
3.Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρολίτσα να ζεσταθεί. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα των αβγών και τα ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξουν και να γίνουν μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε την κατσαρολίτσα από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε δυνατά και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη, μέχρι να κρυώσει τελείως.
4.Στρώνουμε σε μια τετράγωνη φόρμα για τούρτες ή πυρεξάκι, 2 στρώσεις μπισκότα, αφού τα έχουμε βρέξει προηγουμένως στο γάλα. Απλώνουμε από πάνω μια στρώση κρέμα πατισερί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για μια φορά ακόμα.
Το πασπαλίζουμε με το τρίμμα σοκολάτας και το βάζουμε στο ψυγείο
να παγώσει.
Πηγή
Via
Υλικά 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ με γεύση σοκολάτα των 225γραμμ. [Αλλατίνη] ή πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτας 2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα (για να τα βουτήξουμε)
Για την κρέμα πατισερί 4 φλ. τσαγιού γάλα 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/3 φλ. του
κορν-φλάουρ 5 αβγά 2 κ.σ.φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη 3 βανίλιες τρίμμα σοκολάτας
Εκτέλεση
1.Σε 1 φλιτζάνι κρύο γάλα διαλύουμε το αλεύρι με το κορν-φλάουρ.
2.Χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη και την βανίλια και προσθέτουμε το αλεύρι.
3.Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρολίτσα να ζεσταθεί. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα των αβγών και τα ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξουν και να γίνουν μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε την κατσαρολίτσα από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε δυνατά και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη, μέχρι να κρυώσει τελείως.
4.Στρώνουμε σε μια τετράγωνη φόρμα για τούρτες ή πυρεξάκι, 2 στρώσεις μπισκότα, αφού τα έχουμε βρέξει προηγουμένως στο γάλα. Απλώνουμε από πάνω μια στρώση κρέμα πατισερί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για μια φορά ακόμα.
Το πασπαλίζουμε με το τρίμμα σοκολάτας και το βάζουμε στο ψυγείο
να παγώσει.
Πηγή
Via
from adieXodos.gr http://ift.tt/2cahnNj
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου