Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Φεύγει το φετινό καλοκαίρι – ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!

1 Φεύγει όπως όλα δείχνουν ως τώρα, το φετινό καλοκαίρι και έτσι ο Αύγουστος θα δώσει την σκυτάλη στον Σεπτέμβριο, με ακραία καιρικά φαινόμενα, ισχυρές καταιγίδες, κεραυνούς, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας.

Ο Σεπτέμβριος θα ξεκινήσει με άκρως φθινοπωρινό σκηνικό και βροχές σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, από βορρά ως νότο και από τα δυτικά ως τα ανατολικά.

Ως τώρα, φαίνεται τουλάχιστον στις πρώτες 5 ημέρες του Σεπτέμβρη, ακραία καιρικά φαινόμενα να επηρεάζουν, ιδιαίτερα στο Ιόνιο πέλαγος, στην Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Μακεδονία και την Στερεά Ελλάδα.

Ακραία καιρικά φαινόμενα θα δεχτούν όπως όλα δείχνουν, τόσο η Αθήνα όσο και η Θεσσαλονίκη, με την συμπρωτεύουσα μάλιστα, να δέχεται αρκετά χιλιοστά βροχής.

Τα πρώτα προγνωστικά στοιχεία μας, δείχνουν ένα αρκετά βροχερό φθινόπωρο, με φυσιολογικές πάντως θερμοκρασίες στην περιοχή μας. Προς τον Νοέμβριο φαίνονται πολλές βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, που τότε ουσιαστικά θα μπει η χώρα μας στον χειμώνα σταδιακά.

Τις πρώτες λοιπόν μέρες του Σεπτέμβρη, ισχυρές καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις, θα επηρεάσουν το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Μακεδονία, την Θεσσαλία αλλά και τμήματα της Στερεάς Ελλάδας.

Αρκετές καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις θα δεχτεί και η πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ ενδέχεται βροχές και σποραδικές καταιγίδες να επηρεάσουν στις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη και την Αθήνα.

Σίγουρα πάντως, προβλέπεται αρκετά άστατος καιρός μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο, πως ημερολογιακά, το καλοκαίρι κρατάει περίπου ως και τα μέσα Σεπτεμβρίου, ωστόσο φέτος το Καλοκαίρι φαίνεται να τελειώνει ακριβώς στα τέλη Αυγούστου, δίνοντας σκυτάλη στο Φθινόπωρο.



greek-weather.org





from The Secret Real Truth http://ift.tt/VT6XF5

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου