Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ένας παθιασμένος φυσιοδίφης εντόπισε και φωτογράφισε όλα τα φυτά του Υμηττού.

http://ift.tt/1Mt2Ubj Ο Σταύρος Αποστόλου κατάγεται από την Ρόδο και ζει στην Αθήνα τα τελευταία 16 χρόνια. Αν τύχει και γκουγκλάρεις το όνομα ενός φυτού, θα πέσεις με μαθηματική ακρίβεια πάνω σε ένα από τα blog που έχει δημιουργήσει, στην (εντυπωσιακή) προσπάθειά του να καταγράψει και να κατηγοριοποιήσει τα φυτά της Ελλάδας, αλλά και τον μεγάλο του έρωτα, τα παχύφυτα. Οι σπουδές του είχαν θέμα την θεολογία αλλά δεν ολοκληρωθηκαν ποτέ. Δεν είδε ποτέ επαγγελματικά το πάθος του με τα φυτά, γιατί όπως μας εξομολογήθηκε αυτό που κάνει, θα χάσει τη μαγεία του. Ασχολήθηκε συστηματικά με την συλλογή κάκτων και παχύφυτων και ταυτόχρονα εξορμούσε (και εξακολουθεί να εξορμεί) στην φύση για να φωτογραφίσει τον χλωριδικό θησαυρό που υπάρχει γύρω μας. Όσο περνούσε ο καιρός και οι φωτογραφίες αυξάνονταν άρχισε να ψάχνει τα ονόματα των φυτών και να βρίσκει περισσότερες πληροφορίες γι' αυτά. Παράλληλα, συνέχισε να ψάχνει και για άλλα είδη που δεν είχε βρει ακόμη. Αυτό για κάποια φυτά ήταν εύκολο αλλά για κάποια άλλα, πολύ δύσκολο και χρονοβόρο.




Στον Υμηττό υπάρχουν πολλά "σπάνια" φυτά. Είναι ένα θαυμάσιο βουνό με πλούσια βιοποικιλότητα. Έχουν καταγραφεί περίπου 650 είδη φυτών από τα οποία περίπου 60, είναι ενδημικά της Ελλάδας.





"Κάποια στιγμή ένιωσα την ανάγκη να μοιραστώ όλα αυτά που ζούσα στο σπίτι με τους κάκτους μου και όλα αυτά που έβρισκα στην φύση και έτσι έγινα μέλος σε διάφορα φόρουμ του εξωτερικού. Αυτό δεν με ικανοποιούσε και έτσι αποφάσισα να κάνω ενα φόρουμ στην Ελλάδα για τους κάκτους αλλά και κάποια blog με θέμα πάντα τα φυτά"



Διαβάστε και δείτε την συνέχεια με της φωτογραφίες ΕΔΩ ...



from The Secret Real Truth http://ift.tt/1Mt2VvG

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου