Απαλή και βελούδινη φάβα από γίγαντες Πρεσπών όμως, που συνδυάζει τη γήινη γεύση της με μια δροσερή τονοσαλάτα...ΥλικάΓια τη φάβα2 φλιτζάνια γίγαντες Πρεσπών μουλιασμένοι επί 10 ώρες150ml ελαιόλαδο3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού ή περισσότερο (κατά το γούστο σας)1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι ξερό, κομμένο στα δύο1 καρότο, καθαρισμένοΓια την τονοσαλατα150γρ. καπνιστό τόνο Αλοννήσου σε μικρά κομμάτια1 κρεμμύδι ξερό, μικρό, κομμένο σε λεπτές φετούλεςτα φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα1 κοφτή κουτ. γλυκού μέλι1½ κουτ. σούπας χυμό λεμονιού50ml ελαιόλαδο½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο12 ντοματίνια κομμένα στα 4ΔιαδικασίαΒήμα 1Φτιάχνετε τη φάβα: Στραγγίζετε και ξεπλένετε τους γίγαντες. Τους βάζετε σε μια κατσαρόλα με το κρεμμύδι, το καρότο και 8 φλιτζάνια κρύο νερό. Δεν αλατίζετε. Σκεπάζετε και βάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.Βήμα 2Μόλις το νερό πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν οι γίγαντες.Βήμα 3Με μια τρυπητή κουτάλα τους μεταφέρετε σε δόσεις στο μπλέντερ μαζί με το καρότο και το κρεμμύδι και τους πολτοποιείτε. Δεν πετάτε το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν οι γίγαντες γιατί θα σας χρειαστεί για να αραιώσετε το μίγμα σας. Όταν κρυώσει, γίνεται πολύ σφιχτό.Βήμα 4Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται από το ζουμί που έβρασαν, ώστε να πάρετε έναν ομοιόμορφο παχύρρευστο πολτό. Περνάτε τον πολτό από σήτα, για να συγκρατήσετε κομματάκια από τα φλούδια, τον βάζετε σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε.Βήμα 5Φτιάχνετε την τονοσαλάτα: Βάζετε σε ένα μπολ τον τόνο, το κρεμμύδι τον άνηθο, το μαϊντανό και τα ντοματίνια. Ανακατεύετε ελαφρά.Βήμα 6Σε ένα άλλο δοχείο, χτυπάτε το χυμό λεμονιού, το λάδι και το μέλι μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το μίγμα στο μπολ με τον τόνο και ανακατεύετε. Σερβίρετε τη φάβα χλιαρή ή και κρύα μαζί με την τονοσαλάτα στο κέντρο του πιάτου.
Via
Via
from adieXodos.gr http://ift.tt/1PhUDTD
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου