Μια συνταγή για μια εύκολη και πολύ νόστιμη πίτα.
Μια ιδιαίτερη, πικάντικη πίτα με λουκάνικα, τυρί κατσικίσιο και μανιτάρια που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια αλλά και τους καλεσμένους σας. Υλικά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτα [θα χρησιμοποιήσετε 1 φύλλο] 450 γρ. λουκάνικα χωριάτικα της αρεσκείας σας 1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κλαδάκι, τα φύλλα του, θυμάρι ψιλοκομμένο ή 1 κ.γ. θυμάρι ξερό 300 γρ. μανιτάρια λευκά σε φέτες 1 αυγό 1 φλ. τυρί κατίκι δομοκού ή
μοτσαρέλα φρέσκια αλάτι πιπέρι Εκτέλεση
Πασπαλίζετε με αλεύρι το πάγκο εργασίας σας και ανοίγετε ελαφρώς με πλάστη το ένα φύλλο σφολιάτας 1,5-2 εκ. περιμετρικά. Ξεφλουδίζετε το λουκάνικο, το κόβετε σε κομματάκια και το σοτάρετε στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
Προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρκο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1’2? ακόμα ανακατεύοντας. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βγάζουμε το μείγμα με τα λουκάνικα από το τηγάνι και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν το λίπος.
Προσθέτετε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε και το ψιλοκομμένο ή ξερό θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό ανακατεύοντας.
Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε μεγάλο πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Ρίχνουμε στη μέση της ζύμης το μείγμα με τα λουκάνικα, από πάνω στρώνουμε τα μανιτάρια και τέλος το τυρί θρυμματισμένο [βλέπε φωτογραφία πιο κάτω].
Βρέχετε τις άκρες της ζύμης και κλείστε καλά από όλες τις πλευρές [βλέπε φωτογραφία πιο κάτω].
Μεταφέρετε τη πίτα σε ταψί με λαδόκολα.
Χτυπάτε το αυγό με 2 κ.σ. νερό και με τη βοήθεια ενός πινέλου μαγειρικής αλείφετε τη πίτα.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο, για 25? περίπου μέχρι να γίνει η πίτα τραγανή και ροδοκόκκινη.
Αφήστε τη για 5? να κρυώσει και μετά τη κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
sintayes
Via
Μια ιδιαίτερη, πικάντικη πίτα με λουκάνικα, τυρί κατσικίσιο και μανιτάρια που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια αλλά και τους καλεσμένους σας. Υλικά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτα [θα χρησιμοποιήσετε 1 φύλλο] 450 γρ. λουκάνικα χωριάτικα της αρεσκείας σας 1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κλαδάκι, τα φύλλα του, θυμάρι ψιλοκομμένο ή 1 κ.γ. θυμάρι ξερό 300 γρ. μανιτάρια λευκά σε φέτες 1 αυγό 1 φλ. τυρί κατίκι δομοκού ή
μοτσαρέλα φρέσκια αλάτι πιπέρι Εκτέλεση
Πασπαλίζετε με αλεύρι το πάγκο εργασίας σας και ανοίγετε ελαφρώς με πλάστη το ένα φύλλο σφολιάτας 1,5-2 εκ. περιμετρικά. Ξεφλουδίζετε το λουκάνικο, το κόβετε σε κομματάκια και το σοτάρετε στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
Προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρκο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1’2? ακόμα ανακατεύοντας. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βγάζουμε το μείγμα με τα λουκάνικα από το τηγάνι και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν το λίπος.
Προσθέτετε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε και το ψιλοκομμένο ή ξερό θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό ανακατεύοντας.
Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε μεγάλο πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Ρίχνουμε στη μέση της ζύμης το μείγμα με τα λουκάνικα, από πάνω στρώνουμε τα μανιτάρια και τέλος το τυρί θρυμματισμένο [βλέπε φωτογραφία πιο κάτω].
Βρέχετε τις άκρες της ζύμης και κλείστε καλά από όλες τις πλευρές [βλέπε φωτογραφία πιο κάτω].
Μεταφέρετε τη πίτα σε ταψί με λαδόκολα.
Χτυπάτε το αυγό με 2 κ.σ. νερό και με τη βοήθεια ενός πινέλου μαγειρικής αλείφετε τη πίτα.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο, για 25? περίπου μέχρι να γίνει η πίτα τραγανή και ροδοκόκκινη.
Αφήστε τη για 5? να κρυώσει και μετά τη κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
sintayes
Via
from adieXodos.gr http://ift.tt/1PyYr6M
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου