Ο βήχας αποτελεί ένα αντανακλαστικό φαινόμενο, που οφείλεται σε... ερεθισμό και κατά το οποίο ο αέρας εξωθείται απότομα από τους πνεύμονες. Μπορεί να προκληθεί από διάφορες αιτίες, μια από τις οποίες είναι και οι ιώσεις.
Οι παρακάτω δύο σπιτικές θεραπείες συχνά αρκούν για να ηρεμήσουν οι μύες του αναπνευστικού συστήματος και να σε απαλλάξουν από αυτό το ενοχλητικό σύμπτωμα.
1. Σιρόπι βοτάνων
Τι θα χρειαστείς:
1 κ.γ. φτελιά (slippery elm)
2 κ.γ. δενδρομολόχα ή αλθαία (Althaea officinalis)
1 κ.γ. ύσσωπο (Hyssopus officinalis) 45 σταγόνες βάμμα εχινακέας (echinacea)
5 σταγόνες βάμμα γλυκόρριζας (Glycyrrhiza glabra)
μέλι
Η συνταγή: Βάλε τα ξηρά βότανα μέσα σε μiα κανάτα τσαγιού και πρόσθεσε 250 ml σχεδόν βραστό νερό. Εμπότισε για 20 λεπτά και μετά σούρωσε. Πρόσθεσε τα βάμματα και το μέλι για τη γεύση.
2. Χυμός από ρόδι
Τι θα χρειαστείς:
1 ρόδι
Η συνταγή: Τοποθέτησε το φρούτο οριζόντια σε μια επίπεδη επιφάνεια και κρατώντας το σφιχτά με την παλάμη κύλησέ το, θρυμματίζοντας τους σπόρους του. Έπειτα, αφαίρεσε την κορυφή του και συμπίεσέ το. Κατανάλωνε το χυμό του με τα πρώτα συμπτώματα του βήχα.
Πηγή
Via
Οι παρακάτω δύο σπιτικές θεραπείες συχνά αρκούν για να ηρεμήσουν οι μύες του αναπνευστικού συστήματος και να σε απαλλάξουν από αυτό το ενοχλητικό σύμπτωμα.
1. Σιρόπι βοτάνων
Τι θα χρειαστείς:
1 κ.γ. φτελιά (slippery elm)
2 κ.γ. δενδρομολόχα ή αλθαία (Althaea officinalis)
1 κ.γ. ύσσωπο (Hyssopus officinalis) 45 σταγόνες βάμμα εχινακέας (echinacea)
5 σταγόνες βάμμα γλυκόρριζας (Glycyrrhiza glabra)
μέλι
Η συνταγή: Βάλε τα ξηρά βότανα μέσα σε μiα κανάτα τσαγιού και πρόσθεσε 250 ml σχεδόν βραστό νερό. Εμπότισε για 20 λεπτά και μετά σούρωσε. Πρόσθεσε τα βάμματα και το μέλι για τη γεύση.
2. Χυμός από ρόδι
Τι θα χρειαστείς:
1 ρόδι
Η συνταγή: Τοποθέτησε το φρούτο οριζόντια σε μια επίπεδη επιφάνεια και κρατώντας το σφιχτά με την παλάμη κύλησέ το, θρυμματίζοντας τους σπόρους του. Έπειτα, αφαίρεσε την κορυφή του και συμπίεσέ το. Κατανάλωνε το χυμό του με τα πρώτα συμπτώματα του βήχα.
Πηγή
Via
from adieXodos.gr http://ift.tt/26suWes
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου