Διάσημα φαγητά ανά τον κόσμο έχουν πάρει ονόματα ανθρώπων, σε κάποιες περιπτώσεις των δημιουργών τους, ενώ σε άλλες η ονομασία τους συνδέεται με ιστορικά πρόσωπα ή πολιτικά γεγονότα. Δείτε στη συνέχεια μερικά από τα πιο γνωστά και λαχταριστά πιάτα στον κόσμο που έχουν ονόματα ανθρώπων.
1. Αυγά Benedict Ποιος ήταν ακριβώς ο Benedict που χάρισε το όνομά του στα αγαπημένα αυγά του brunch; Δύο θεωρίες υπάρχουν για το συγκεκριμένο πρόσωπο: η μία θέλει τον χρηματιστή Lemuel Benedict να έχει δημιουργήσει το συγκεκριμένο πιάτο μετά από ένα hangover στη Νέα Υόρκη το 1894, ενώ η δεύτερη, θέλει τον head chef Charles Ranhofer του εστιατορίου Delmonico να έχει φτιάξει αυτό το πιάτο με τα αυγά για τον χρηματιστή LeGrand Benedict.
2. Fettuccine Alfredo Το Alfredo στη Ρώμη είναι ένα από τα πιο ξακουστά και φημισμένα εστιατόρια της πόλης. Στην αρχή του 20ού αιώνα ο σεφ Alfredo de Lelio ανακάλυψε ένα πιάτο για την έγκυο γυναίκα του, που είχε φετουτσίνι με πολύ βούτυρο και τριμμένη παρμεζάνα. Αν και είναι πολύ αστείο, το πιάτο που ανακάλυψε ο de Lelio και πήρε το όνομά του, ελάχιστη σχέση έχει με αυτό που σήμερα τρώμε όταν παραγγέλνουμε Fettuccine Alfredo.
3. Σαλάτα Caesar Αυτή η λατρεμένη μας σαλάτα στην πραγματικότητα δεν έχει τίποτα να κάνει με τον Ιούλιο Καίσαρα. Φτιάχτηκε από τον chef Caesar Cardini στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Caesar στην Καλιφόρνια.
4. Καρπάτσιο Αν πιστεύετε ότι το όνομα αυτού του αγαπημένου μας πιάτου με το λεπτοκομμένο φιλέτο (ψαριού ή κρέατος) προέρχεται από κάποιον ιταλό ζωγράφο της Αναγέννησης, τότε έχετε δίκιο. Ο Vittore Carpaccio ήταν ένας Iταλός ζωγράφος που έζησε από το 1465 μέχρι το 1525 και το συγκεκριμένο πιάτο (με κρέας) πήρε το όνομά του εξαιτίας του ζωντανού κόκκινου χρώματός του που έμοιαζε με το κόκκινο στους πίνακες του ζωγράφου.
5. Κρέπες Suzette Όταν ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Εδουάρδος VII επισκέφθηκε το Cafe de Paris στο Μόντε Κάρλο το 1896, ζήτησε από τον 16άχρονο chef Henri Charpentier να φτιάξει ένα επιδόρπιο μόνο για αυτόν. Η φλεγόμενη κρέπα με τον χυμό από πορτοκάλι που ετοίμασε ήταν καταπληκτική κι έτσι ο Εδουάρδος ζήτησε να πάρει το όνομα της συνοδού του, Suzette.
6. Κλημεντίνες Τα νόστιμα και γλυκά αυτά μανταρινάκια πήραν το όνομά τους από έναν γάλλο μοναχό με το όνομα Pere Clement Rodier, που ανακάλυψε αυτό το μικρό φρούτο στην Βόρεια Αφρική στην αρχή του 20ού αιώνα.
7. Πίτσα Μαργαρίτα Αν και πολλοί μάχονται για την προέλευση αυτής της απλούστατης εκδοχής της πίτσας, στην πραγματικότητα, δημιουργήθηκε προς τιμήν της Βασίλισσας Μαργαρίτας του Savoy, που επισκέφθηκε τη Νάπολη το 1889. Η ντομάτα, το τυρί και ο βασιλικός συμβολίζουν το κόκκινο, λευκό και πράσινο χρώμα της ιταλικής σημαίας.
8. Μπανάνες Foster Αυτό το νόστιμο επιδόρπιο με τις φλεγόμενες μπανάνες είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα γλυκά στην Αμερική. Το ανακάλυψε ο ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στη Νέα Ορλεάνη, Owen Brennan το 1951 και του έδωσε το όνομα του πιο πιστού του πελάτη, Richard Foster.
9. Μοσχάρι Wellington Είναι ένα αγαπημένο πιάτο της αγγλικής κουζίνας και συναντάται σε ακριβά συνήθως εστιατόρια. Είναι ένα κομμάτι φιλέτου τυλιγμένο μέσα σε ζύμη και ανάμεσα απλώνεται πάστα μανιταριών. Το πιάτο αυτό φτιάχτηκε για πρώτη φορά από τον προσωπικό chef του Arthur Wellesley, του 1ου Δούκα του Wellington, που έζησε από το 1769 μέχρι το 1852 και έμεινε γνωστός στην ιστορία ως ο «ήρωας του Βατερλό».
10. Chateaubriand Αυτό το εξαιρετικά καλομαγειρεμένο κομμάτι κρέατος το έφτιαξε πρώτος ο Γάλλος chef Montinireil στις αρχές του 1800 και του έδωσε το όνομα του εργοδότη, συγγραφέα και διπλωμάτη Vicomte Francois Rene de Chateaubriand.
Via
1. Αυγά Benedict Ποιος ήταν ακριβώς ο Benedict που χάρισε το όνομά του στα αγαπημένα αυγά του brunch; Δύο θεωρίες υπάρχουν για το συγκεκριμένο πρόσωπο: η μία θέλει τον χρηματιστή Lemuel Benedict να έχει δημιουργήσει το συγκεκριμένο πιάτο μετά από ένα hangover στη Νέα Υόρκη το 1894, ενώ η δεύτερη, θέλει τον head chef Charles Ranhofer του εστιατορίου Delmonico να έχει φτιάξει αυτό το πιάτο με τα αυγά για τον χρηματιστή LeGrand Benedict.
2. Fettuccine Alfredo Το Alfredo στη Ρώμη είναι ένα από τα πιο ξακουστά και φημισμένα εστιατόρια της πόλης. Στην αρχή του 20ού αιώνα ο σεφ Alfredo de Lelio ανακάλυψε ένα πιάτο για την έγκυο γυναίκα του, που είχε φετουτσίνι με πολύ βούτυρο και τριμμένη παρμεζάνα. Αν και είναι πολύ αστείο, το πιάτο που ανακάλυψε ο de Lelio και πήρε το όνομά του, ελάχιστη σχέση έχει με αυτό που σήμερα τρώμε όταν παραγγέλνουμε Fettuccine Alfredo.
3. Σαλάτα Caesar Αυτή η λατρεμένη μας σαλάτα στην πραγματικότητα δεν έχει τίποτα να κάνει με τον Ιούλιο Καίσαρα. Φτιάχτηκε από τον chef Caesar Cardini στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Caesar στην Καλιφόρνια.
4. Καρπάτσιο Αν πιστεύετε ότι το όνομα αυτού του αγαπημένου μας πιάτου με το λεπτοκομμένο φιλέτο (ψαριού ή κρέατος) προέρχεται από κάποιον ιταλό ζωγράφο της Αναγέννησης, τότε έχετε δίκιο. Ο Vittore Carpaccio ήταν ένας Iταλός ζωγράφος που έζησε από το 1465 μέχρι το 1525 και το συγκεκριμένο πιάτο (με κρέας) πήρε το όνομά του εξαιτίας του ζωντανού κόκκινου χρώματός του που έμοιαζε με το κόκκινο στους πίνακες του ζωγράφου.
5. Κρέπες Suzette Όταν ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Εδουάρδος VII επισκέφθηκε το Cafe de Paris στο Μόντε Κάρλο το 1896, ζήτησε από τον 16άχρονο chef Henri Charpentier να φτιάξει ένα επιδόρπιο μόνο για αυτόν. Η φλεγόμενη κρέπα με τον χυμό από πορτοκάλι που ετοίμασε ήταν καταπληκτική κι έτσι ο Εδουάρδος ζήτησε να πάρει το όνομα της συνοδού του, Suzette.
6. Κλημεντίνες Τα νόστιμα και γλυκά αυτά μανταρινάκια πήραν το όνομά τους από έναν γάλλο μοναχό με το όνομα Pere Clement Rodier, που ανακάλυψε αυτό το μικρό φρούτο στην Βόρεια Αφρική στην αρχή του 20ού αιώνα.
7. Πίτσα Μαργαρίτα Αν και πολλοί μάχονται για την προέλευση αυτής της απλούστατης εκδοχής της πίτσας, στην πραγματικότητα, δημιουργήθηκε προς τιμήν της Βασίλισσας Μαργαρίτας του Savoy, που επισκέφθηκε τη Νάπολη το 1889. Η ντομάτα, το τυρί και ο βασιλικός συμβολίζουν το κόκκινο, λευκό και πράσινο χρώμα της ιταλικής σημαίας.
8. Μπανάνες Foster Αυτό το νόστιμο επιδόρπιο με τις φλεγόμενες μπανάνες είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα γλυκά στην Αμερική. Το ανακάλυψε ο ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στη Νέα Ορλεάνη, Owen Brennan το 1951 και του έδωσε το όνομα του πιο πιστού του πελάτη, Richard Foster.
9. Μοσχάρι Wellington Είναι ένα αγαπημένο πιάτο της αγγλικής κουζίνας και συναντάται σε ακριβά συνήθως εστιατόρια. Είναι ένα κομμάτι φιλέτου τυλιγμένο μέσα σε ζύμη και ανάμεσα απλώνεται πάστα μανιταριών. Το πιάτο αυτό φτιάχτηκε για πρώτη φορά από τον προσωπικό chef του Arthur Wellesley, του 1ου Δούκα του Wellington, που έζησε από το 1769 μέχρι το 1852 και έμεινε γνωστός στην ιστορία ως ο «ήρωας του Βατερλό».
10. Chateaubriand Αυτό το εξαιρετικά καλομαγειρεμένο κομμάτι κρέατος το έφτιαξε πρώτος ο Γάλλος chef Montinireil στις αρχές του 1800 και του έδωσε το όνομα του εργοδότη, συγγραφέα και διπλωμάτη Vicomte Francois Rene de Chateaubriand.
Via
from adieXodos.gr http://ift.tt/1NTnHpQ
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου