Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Τι είναι πράσινο και "κόβει" την όρεξη;

Το σπανάκι μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα, περιορίζοντας τις λιγούρες και την επιθυμία για γλυκά σύμφωνα με μια νέα έρευνα... Σύμφωνα με μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Lund, το σπανάκι μπορεί να περιορίσει περίπου κατά 95% την επιθυμία για γλυκά και να αυξήσει την απώλεια κιλών κατά 43%. Οι ειδικοί αποδίδουν τις ιδιότητες αυτές του συγκεκριμένου λαχανικού στα θυλακοειδή. Πρόκειται για σχηματισμούς που εντοπίζονται μέσα στους χλωροπλάστες των φυτών και περιέχουν πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες στη φωτοσύνθεση. Στη μελέτη συμμετείχαν πάνω από 35 υπέρβαρες γυναίκες από τη Σουηδία, ζήτησαν οι οποίες σύμφωνα και με τις υποδείξεις των ερευνητών έπιναν κάθε πρωί ένα πράσινο ρόφημα. Οι μισές από αυτές κατανάλωναν ένα ρόφημα στο οποίο οι επιστήμονες είχαν προσθέσει εκχύλισμα θυλακοειδών από σπανάκι και οι υπόλοιπες ένα απλό ρόφημα χωρίς καμία προσθήκη. Οι γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη δεν γνώριζαν βέβαια για τη διαφορά στη σύσταση των ροφημάτων τους. Οι ερευνητές παρότρυναν όλες τις γυναίκες να ακολουθήσουν μία ισορροπημένη διατροφή με τρία γεύματα την ημέρα καθΆ όλη τη διάρκεια της μελέτης. Τι είναι πράσινο και "κόβει" την όρεξη;

Έπειτα από 3 μήνες, οι εθελόντριες που κατανάλωναν το «απλό» ρόφημα είχαν χάσει κατά μέσο όρο 3,5 κιλά, ενώ εκείνες που έπιναν το ρόφημα που ήταν εμπλουτισμένο με

θυλακοειδή έχασαν 5 κιλά κατά μέσο όρο. Επιπλέον, η ομάδα των θυλακοειδών δήλωσε πως εύκολα προσαρμόστηκε στην κατανάλωση φαγητού μόνο τρεις φορές την ημέρα, επειδή δεν είχαν επιθυμία για junk food και γλυκά. Οι ερευνητές θεωρούν ότι τα θυλακοειδή επιβράδυναν σταδιακά την διαδικασία της πέψης, αυξάνοντας στο πεπτικό σύστημα την παραγωγή ορμονών σχετίζονται με το αίσθημα του κορεσμού και υποστηρίζου ότι η κατανάλωση ενός ροφήματος με θυλακοειδή πριν από το πρωινό μπορεί να περιορίσει τη λαχτάρα για τσιμπολόγημα και να αυξήσει το αίσθημα κορεσμού όλη την ημέρα. Πηγή

Via

www.adieXodos.gr




from adieXodos.gr http://ift.tt/1ToGrKf
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου