Aυτή η πιτούλα θα σας κερδίσει με την απλότητα και τη νοστιμιά της!
Υλικά:
για ένα μεγάλο πυρέξ
1 πακέτο φύλλο παραδοσιακό 7 φύλλα)
5-6 μέτρια ξερά κρεμμύδια
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
7-8 μέτριες ντομάτες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μια πρέζα ζάχαρη
300 γρ φέτα
Φύλλα φρέσκου βασιλικού
Eκτέλεση
Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες και λιώνουμε τη φέτα με το πηρούνι.
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην αρπάξουν.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.
Αν οι ντομάτες είναι πολύ σφιχτές ρίχνουμε
και μισό φλυτζάνι νερό, αν είναι ζουμερές δεν χρειάζεται!
Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει μια σάλτσα πηχτή.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε 3 από τα φύλλα, λαδώνοντας ανάμεσα.
Απλώνουμε τις ντομάτες πασπαλίζουμε με την φέτα και από πάνω ρίχνουμε τα φυλλαράκια του βασιλικού.
Στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα (λαδώνοντας πάντα ενδιάμεσα).
Λαδώνουμε καλά την επιφάνεια,
την ραντίζουμε με ελάχιστο νεράκι, χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180, στον αέρα, για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η πίτα μας!
Αφήνουμε να μισοκρυώσει και σερβίρουμε!
Εννοείται πως με σπιτικό, χειροποίητο φύλλο η νοστιμιά της απογειώνεται!
bettyscuisine
Via
Υλικά:
για ένα μεγάλο πυρέξ
1 πακέτο φύλλο παραδοσιακό 7 φύλλα)
5-6 μέτρια ξερά κρεμμύδια
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
7-8 μέτριες ντομάτες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μια πρέζα ζάχαρη
300 γρ φέτα
Φύλλα φρέσκου βασιλικού
Eκτέλεση
Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες και λιώνουμε τη φέτα με το πηρούνι.
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην αρπάξουν.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.
Αν οι ντομάτες είναι πολύ σφιχτές ρίχνουμε
και μισό φλυτζάνι νερό, αν είναι ζουμερές δεν χρειάζεται!
Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει μια σάλτσα πηχτή.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε 3 από τα φύλλα, λαδώνοντας ανάμεσα.
Απλώνουμε τις ντομάτες πασπαλίζουμε με την φέτα και από πάνω ρίχνουμε τα φυλλαράκια του βασιλικού.
Στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα (λαδώνοντας πάντα ενδιάμεσα).
Λαδώνουμε καλά την επιφάνεια,
την ραντίζουμε με ελάχιστο νεράκι, χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180, στον αέρα, για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η πίτα μας!
Αφήνουμε να μισοκρυώσει και σερβίρουμε!
Εννοείται πως με σπιτικό, χειροποίητο φύλλο η νοστιμιά της απογειώνεται!
bettyscuisine
Via
from adieXodos.gr http://ift.tt/2amHQ4O
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου