Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

8 κανόνες για να μιλάς και να τους πείθεις

Ακολούθησε αυτά τα βήματα, έτσι ώστε να περνάς στους άλλους το νόημα που θέλεις...
1. Προτίμησε την απλότητα χρησιμοποιώντας μικρές λέξεις

Όσο πιο απλά παρουσιάζεται μια... ιδέα τόσο πιο εύκολα κατανοητή γίνεται – και ως εκ τούτου τόσο...
πιστευτή είναι.

2. Ένταξε στο λόγο σου τις σύντομες προτάσεις

Έχει να κάνει λιγότερο με την αυτοσυγκράτηση και περισσότερο με το να βρεις ακριβώς το σωστό κομμάτι στο παζλ της γλώσσας, έτσι ώστε να το βάλεις στο συγκεκριμένο χώρο που προσπαθείς να γεμίσεις.

3. Επίλεξε την αξιοπιστία, καθώς είναι τόσο σημαντική όσο η φιλοσοφία

Εάν τα λόγια σου στερούνται ειλικρίνειας, αν συγκρούονται με παραδεδεγμένα γεγονότα, περιστάσεις ή αντιλήψεις, θα στερούνται και αντίκτυπου. Πες στους ανθρώπους ποια είσαι και τι κάνεις. Φρόντισε να είσαι αυτό το πρόσωπο και να κάνεις αυτό που είπες πως θα κάνεις.

4. Πες κάτι καινούργιο

Εάν κάτι δε μας σοκάρει ή μας κάνει να βαριόμαστε, προχωράμε σε κάτι άλλο. Εάν αυτό που λες κάνει τους άλλους να λένε «δεν το ήξερα αυτό», τότε έχεις πετύχει.

5. Δώσε έμφαση στον ήχο και τη σύνθεση των λέξεων

Πρέπει να είναι τόσο αξιομνημόνευτα όσο και οι ίδιες οι λέξεις. Ο ρυθμός της γλώσσας είναι στην ουσία του μουσικός.

6. Φτιάξε νοερές εικόνες

Δημιούργησε μια ζωντανή εικόνα. Πάρε, για παράδειγμα, τις διαφημίσεις γλυκών. Τα σλόγκαν που θυμόμαστε για πάντα είναι αυτά που έχουν ένα ισχυρό οπτικό συστατικό, κάτι που μπορούμε να δούμε και σχεδόν να αισθανθούμε.

7. Χρησιμοποίησε την ερώτηση

Η πελάτισσα που παραπονιέται στο μετρ ότι το κρέας της έχει πάρα πολύ λίπος είναι λιγότερο αποτελεσματική απ’ ό,τι αν ρωτούσε: «Σας φαίνεται άπαχο αυτό;». Παρόμοια, η ερώτηση «τι θα έκανες αν ήσουν στη θέση μου;» αναγκάζει άμεσα τον αποδέκτη του παραπόνου να δει τα πράγματα από την πλευρά σου. Με το να κάνεις μια δήλωση με τη μορφή ρητορικής ερώτησης, προσδίδεις στην αντίδραση προσωπικό χαρακτήρα.

8. Δώσε το γενικό πλαίσιο

Πρέπει να δώσεις στους ανθρώπους το «γιατί» ενός μηνύματος, πριν τους πεις το «συνεπώς» ή το «ώστε». Μερικοί άνθρωποι το αποκαλούν πλαισίωση. Είναι προτιμότερη η φράση γενικό πλαίσιο, επειδή εξηγεί καλύτερα γιατί ένα συγκεκριμένο μήνυμα έχει σημασία.
..
..
.. http://ift.tt/1sEnmaa . .
πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com


from adieXodos.gr http://ift.tt/2gzDcUY
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου