Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ; Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 300.000 ΤΟΝΩΝ ... ΖΑΧΑΡΗΣ

1b9b401f2e75b11a6a82ebf3884cff78_XL Θέμα ωρών είναι η πληρωμή των τευτλοπαραγωγών για την προηγούμενη χρονιά με το ποσό των 8 εκατ ευρώ καθώς έπεσαν οι απαιτούμενες υπογραφές μεταξύ του Υπουργείου και του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, όπως δήλωσε ο Σ. Τσικρίκας, πρόεδρος παραγωγών Θεσσαλίας, ο οποίος ωστόσο ανέφερε ότι από την πλευρά του Υπουργείου δεν δίνεται καμία γραπτή εγγύηση για την τρέχουσα χρήση. Οπως τόνισε η κατάσταση στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης είναι τραγική και δύσκολα αναστρέψιμη. Και σε αυτό, όπως ανέφερε έχει συμβάλλει και η χρεοκοπία προ ένα μήνα της ΒΕΛΠΑΖ που χρωστά στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης περί τα 50 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον ίδιο κανείς από την πλευρά της κυβέρνησης δεν δίνει γραπτές εγγυήσεις απέναντι στους τευτλοπαραγωγούς για το 2015...

γι'αυτό και η πλειονότητα αυτών έχουν γυρίσει πραγματικά την πλάτη τους στην καλλιέργεια, καθώς δεν θέλουν να τραβιούνται ακόμη μια χρονιά για τα λεφτά τους.

Και για του λόγου το αληθές, σημειώνει ο ίδιος, πέρυσι στην Θεσσαλία είχαν καλλιεργηθεί με τεύτλα 25.000 στρέμματα ενώ φέτος μόλις και μετά βίας φθάνουν τα 4.000 στρέμματα.

Στο Πλατύ Ημαθίας από την άλλη που λειτουργεί και το εργοστάσιό της, η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης φέτος έχουν καλλιεργηθεί μόνο 500 στρέμματα, όταν πέρυσι οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις είχαν περάσει τα 20.000 στρέμματα .

Το σίγουρο είναι η εισαγόμενη ζάχαρη φέτος θα είναι περισσότερη από κάθε άλλη χρονιά, καθώς οι αποθήκες είναι έτοιμες να "στεγνώσουν" και από την άλλη η κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήσει μία ολόκληρη χώρα χωρίς ζάχαρη.

Η εγχώρια παραγωγή δεν καλύπτει ούτε τις βασικές μας ανάγκες σημειώνει ο κ. Τσικρίκας και επειδή οι αρμόδιοι φορείς φοβούνται να παρουσιάζουν τα πραγματικά δεδομένα που είναι τα εξής: η εγχώρια παραγωγή δεν ξεπερνά τους 35.000 τόνους, ενώ οι ανάγκες της χώρας σε ζάχαρη φθάνουν τους 330.000 τόνους.

Την προηγούμενη δε εβδομάδα αποκαλύπτει ο ίδιος έφθασε στο λιμάνι του Βόλου πλοίο με περισσότερους από 20.000 τόνους ζάχαρη.



Δέσποινα Καραγιαννοπούλου



from The Secret Real Truth http://ift.tt/1I5d23l

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου