Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Βασιλόπιτα

Η βασιλόπιτα είναι το επιστέγασμα μιας χρονιάς που φεύγει και μίας που έρχεται, γι’ αυτό και θέλουμε να είναι σύμβολο

ευδαιμονίας και νοστιμιάς! Με αυτή τη συνταγή, θα είναι σίγουρη επιτυχία! Θερμιδική αξία: Υψηλή (700+) Για 8 άτομα () Υλικά 100 γρ.

Βούτυρο

350 ml γάλα NOYNOY Family Πλήρες

180 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

1 φακελάκι μαχλέπι, σε σκόνη

1 φακελάκι μαστίχα

2 αυγά (120 γρ.)

1 κρόκος αυγού (20 γρ.)

3 φακελάκια μαγιά ξηρή (8 γρ. το κάθε φακελάκι)

760 γρ. αλεύρι σκληρό

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα Βασιλόπιτα Ζεσταίνουμε το γάλα NOYNOY Family Πλήρες, το Βούτυρο και τη ζάχαρη σε μια ρηχή κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά (40˚C).

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαχλέπι.

Χτυπάμε τα αυγά και τον κρόκο σε ένα μπολ και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Ρίχνουμε τη μαγιά κι ανακατεύουμε.

Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι τμηματικά και τη μαστίχα, ανακατεύοντας, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια μας.

Φτιάχνουμε μια μπάλα και χαράσσουμε επάνω της ένα σταυρό.

Σκεπάζουμε με πετσέτα ή μεμβράνη (χωρίς να ακουμπάει στη ζύμη) και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε ζεστό περιβάλλον για 1½ ώρα περίπου μέσα στην κατσαρόλα.

Ξεφουσκώνουμε την ζύμη, πατώντας την ελαφρά με τα χέρια μας.

Αλευρώνουμε ελάχιστα (πουδράρουμε) τον πάγκο εργασίας μας και, με την βοήθεια του πλάστη, πατάμε ελαφρά τη ζύμη μας για να της δώσουμε σχήμα στρογγυλό, διαμέτρου 30 εκ. περίπου.

Την τοποθετούμε σε ταψί 30 εκ., που πρώτα έχουμε καλύψει την βάση και τα πλαϊνά του με λαδόκολλα.

Αφήνουμε την πίτα μας 45 λεπτά περίπου να φουσκώσει σε ζεστό περιβάλλον, μέχρι το διπλάσιο του αρχικού της μεγέθους.

Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 170˚C για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Όταν τοποθετούμε μια οδοντογλυφίδα σε κάποιο σημείο του κέικ και, βγάζοντάς το, είναι στεγνό, η πίτα μας είναι έτοιμη.

Την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, φτιάχνοντας σχέδιο της αρεσκείας μας.

Via

www.adieXodos.gr




from adieXodos.gr http://ift.tt/1JJrn6a
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου