Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Αντιτορπιλικό στέλνουν οι ΗΠΑ για τον εντοπισμό του Α320


Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι στέλνουν το αντιτορπιλικό USS Sampson στην περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Airbus της εταιρίας AirAsia που χάθηκε την Κυριακή μεταξύ της Ιάβας και της Σιγκαπούρης. Το πολεμικό…



πλοίο αναμένεται να φτάσει στην περιοχή αργά σήμερα, διευκρίνισε η αμερικανική διοίκηση του Στόλου του Ειρηνικού. Το αντιτορπιλικό USS Sampson "στάλθηκε για να βοηθήσει στις επιχειρήσεις έρευνας της πτήσης QZ8501 της AirAsia", επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι. Η Ινδονησία ζήτησε επίσημα τη βοήθεια των ΗΠΑ στις προσπάθειες για τον εντοπισμό του Airbus, είχε αναφέρει νωρίτερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.



Έπειτα από αίτημα της Ινδονησίας, "ο αμερικανικός Στόλος του Ειρηνικού επέτρεψε στον 7ο στόλο να αναπτύξει το USS Sampson στην περιοχή των ερευνών για τον εντοπισμό του αεροσκάφους που πραγματοποιούσε την πτήση QZ8501 της AirAsia ώστε να βοηθήσει στις επιχειρήσεις", αναφέρει η αμερικανική διοίκηση του Στόλου του Ειρηνικού.



Οι αρχές στην περιοχή συνεχίζουν να συντονίζουν τις έρευνες. Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό συνεργάζεται στενά με την κυβέρνηση της Ινδονησίας για να διαπιστωθούν πρόσθετες αεροπορικές και ναυτικές δυνατότητες που μπορούν να βοηθήσουν στις έρευνες".



Το USS Sampson που έχει τη βάση του στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, στις δυτικές ΗΠΑ, αναμένεται να αναπτυχθεί προσεχώς στον δυτικό Ειρηνικό, ανεξάρτητα από τις έρευνες για το Airbus.



Ο Τζέφρι Ράτκε, εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι ΗΠΑ "έλαβαν τη Δευτέρα αίτημα για παροχή βοήθειας για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Εξετάζουμε πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε καλύτερα στο αίτημα", δήλωσε επιβεβαιώνοντας ότι δεν υπήρχε κανένας Αμερικανός στο Airbus Α320-200 που είχε αναχωρήσει την Κυριακή από τη Σουραμπάγια στην ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας με προορισμό τη Σιγκαπούρη.



Η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη και η Μαλαισία έχουν στείλει αεροπλάνα και πλοία για να μετάσχουν στις έρευνες.



Via



www.adieX odos.gr






















from adieXodos.gr http://www.adiexodos.gr/2014/12/320.html

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου