Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Μυστήριο καλύπτει την έκρηξη του Smart στην Αττική Οδό


Φως στην άκρως περίεργη υπόθεση της έκρηξης στο



SMART στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, προσπαθούν να ρίξουν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών εξετάζοντας όλα τα σενάρια. Εμφανή ίχνη πυρίτιδας και υπολείμματα εκρηκτικού…



μηχανισμού δεν βρέθηκαν, μηχανική βλάβη που θα προκαλούσε τέτοιας ισχύς έκρηξη δεν δικαιολογείται, ενώ ούτε το παρελθόν του νεαρού θύματος εξηγεί μια τέτοια επίθεση.



Οι έρευνες της Ασφάλειας είναι πολυεπίπεδη και συγκεκριμένα: Περιμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ στα ρούχα του 35χρονου Αλβανού και τις λαμαρίνες του αυτοκινήτου προκειμένου να εντοπίσουν ίχνη εκρηκτικής ύλης. Πιθανότατα κάνουν λόγω για εκρηκτικά υψηλής απόδοσης και όχι απλή δυναμίτιδα.



Παίρνουν καταθέσεις από όλα τα άτομα του στενού οικογενειακού, φιλικού και επαγγελματικού περιβάλλοντος του νεκρού, σε μια προσπάθεια να δούνε άν είχε κόντρες, διαφορές ή άλλου είδους αντιπαραθέσεις με συγκεκριμένα άτομα. Ο Αλβανός δούλευε πορτιέρης σε γνωστού κλάμπ της Γλυφάδας και συνεπώς είχε πάρε-δώσε με τον κόσμο της νύχτας.



Ποιοι όμως και γιατί ήθελαν να βγάλουν από τη μέση έναν πορτιέρη που δεν έχει απασχολήσει ποτέ την Αστυνομία, χρησιμοποιώντας μεθόδους μαφίας και μάλιστα «υψηλού επιπέδου». Ένα σενάριο «θέλει» τον ίδιο τον νεκρό άνδρα μετέφερε στο όχημα μια βόμβα ή χειροβομβίδα – πιθανότατα κάτω από το κάθισμα του – που πυροδοτήθηκε και τίναξε το όχημα στον αέρα.



Οι κάμερες της Αττικής οδού δεν κατέγραψαν το συμβάν και αυτό γιατί η τελευταία βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα πριν το σημείο της έκρηξης, οι κάμερες του αεροδρομίου δεν «κοιτούσαν» στο σημείο στις 7 και 30 το πρωί, όμως κάμερες από διπλανό πολυκατάστημα κατέγραψε το συμβάν. Το αυτοκίνητο κινείται στη μεσαία λωρίδα όταν ξαφνικά βγαίνουν καπνοί και εμφανίζεται μια εκτυφλωτική λάμψη από την έκρηξη. Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο η έκρηξη να οφείλεται σε μηχανική βλάβη. Γι αυτό και εξειδικευμένοι μηχανικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν άν το



smart



ήταν πειραγμένο προκειμένου να αυξηθεί η ιπποδύναμη και λόγω υπερθέρμανσης του μοτέρ προκλήθηκε η έκρηξη.



Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι σε θέση η 26χρονη Αλβανίδα συνεπιβάτης του αυτοκινήτου να δώσει κατάθεση και να ρίξει φως στα σκοτεινά σημεία της περίεργης ιστορίας.



Via



www.adieX odos.gr






















from adieXodos.gr http://www.adiexodos.gr/2014/12/smart.html

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου