Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Σιόστεντ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμβάλει σε μια πιο ανθρώπινη πολιτική


Την πεποίθηση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μια ώθηση στην αλλαγή πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να καταστεί πιο ανθρώπινη και να νοιάζεται πραγματικά για τους Ευρωπαίους» εκφράζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή…



τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιόνας Σιόστεντ, πρόεδρος του Αριστερού Κόμματος Σουηδίας. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην Ισπανία, όπου βλέπουμε την άνοδο των Ποδέμος και της Αριστεράς. Και αν ο ΣΥΡΙΖΑ τα καταφέρει, θα είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για τις άλλες χώρες. Αλλά ακόμη πιο σημαντικό κι από αυτό, ότι θα επιβάλει μια αλλαγή της πολιτικής σε επίπεδο ΕΕ, καθώς υπάρχει μια αυξημένη αντίληψη ότι η πολιτική αυτή έχει αποτύχει. Δεν δημιουργεί οικονομική ανάπτυξη, δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας» τονίζει ο κ. Σιόστεντ.



Η συνέντευξη του Γιόνας Σιόστεντ, προέδρου του Αριστερού Κόμματος Σουηδίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:



Είδαμε μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Ποια είναι η γνώμη σας, τι θα συμβεί στην Ελλάδα έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα;



Πιστεύω ότι θα δούμε μια αλλαγή κατεύθυνσης της ελληνικής κυβέρνησης. Αντί να υπακούει στις οδηγίες από τις Βρυξέλλες και να ασχολείται μόνο τη διάσωση των τραπεζών, η νέα κυβέρνηση θα νοιάζεται πραγματικά για τους ανθρώπους, θα αποκαταστήσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, την εκπαίδευση, καθώς και τις συντάξεις. Νομίζω ότι αυτό είναι απαραίτητο, διότι η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης απέτυχε σαφώς από κοινωνική άποψη αλλά και από οικονομική άποψη.



Τι νομίζετε ότι πρόκειται να συμβεί στην Ευρώπη, τι γίνεται με τις χώρες του Νότου, πόσο θα επηρεάσει αυτή η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θα λειτουργήσει ως «ντόμινο»;



Σίγουρα, θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην Ισπανία. Βλέπουμε την άνοδο των Ποδέμος και της Αριστεράς στην Ισπανία. Και αν ο ΣΥΡΙΖΑ τα καταφέρει, θα είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για τους άλλους, αλλά ακόμη πιο σημαντικό κι από αυτό, ότι, ότι θα επιβάλει μια αλλαγή της πολιτικής σε επίπεδο ΕΕ, καθώς υπάρχει μια αυξημένη αντίληψη ότι η πολιτική αυτή έχει αποτύχει. Δεν δημιουργεί οικονομική ανάπτυξη, δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να δώσει μια ώθηση στην αλλαγή πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να καταστεί πιο ανθρώπινη και να νοιάζεται πραγματικά για τους Ευρωπαίους.



Τι πιστεύετε για το χρέος; Νομίζετε ότι κάτι θα αλλάξει στη στάση της κας Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα; Λοιπόν νομίζω ότι ο καθένας που κάνει μια ρεαλιστική ανάλυση συνειδητοποιεί ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να εξοφλήσει το χρέος του 181%. Έτσι θα πρέπει να αναδιαρθρώσουν το χρέος με μεθοδευμένο τρόπο και να ανοίξει μια διαπραγμάτευση με τη νέα κυβέρνηση. Νομίζω ότι ο καθένας το αντιλαμβάνεται αυτό.



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Via



www.adieX odos.gr






















from adieXodos.gr http://ift.tt/1Dn7xep

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου