Μπορεί να σας φανεί απίστευτο, αλλά τα κρύα ζυμαρικά, όχι μόνο δεν επιβαρύνουν, αλλά κάνουν και καλό στην υγεία μας... Αυτό προέκυψε από μία πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Surrey, με επικεφαλής τη δρ. Denise Robertson, που εστίαζε στους άπεπτους υδατάνθρακες. Σύμφωνα με το onmed, στο πλαίσιο της μελέτης, οι συμμετέχοντες κατανάλωσαν ζυμαρικά που είχαν προμαγειρευτεί. Οι μισοί από αυτούς τα έφαγαν κρύα και οι άλλοι μισοί ξαναζεσταμένα. Στη συνέχεια, υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και μετρήθηκαν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους. Την επόμενη μέρα, το πείραμα επαναλήφθηκε, ωστόσο το μενού αντιστράφηκε. Όπως διαπιστώθηκε, τα κρύα ζυμαρικά αύξησαν λιγότερο τα επίπεδα του σακχάρου και της ινσουλίνης στο αίμα από τα πρόσφατα βρασμένα ζυμαρικά.
Μάλιστα, προέκυψε πως τα ζυμαρικά που είχαν μαγειρευτεί, είχαν κρυώσει και στη συνέχεια είχαν ζεσταθεί ξανά, επηρέασαν ακόμα λιγότερο τις παραπάνω τιμές. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι αυτό συμβαίνει, καθώς οι απλοί υδατάνθρακες μετατρέπονται γρήγορα σε σάκχαρα και απορροφώνται άμεσα από τον οργανισμό. Αυτό προκαλεί απότομη αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης στο αίμα, οδηγώντας στη συνέχεια σε απότομη πτώση τους με αποτέλεσμα να πεινάμε πιο πολύ και πιο σύντομα. Αντίθετα, οι άπεπτοι υδατάνθρακες διασπώνται και απορροφώνται πιο αργά, με αποτέλεσμα τα επίπεδα της ινσουλίνης να μην αυξάνονται απότομα και πολύ και έτσι να νιώθουμε χορτάτοι για μεγαλύτερο διάστημα. Επίσης, οι άπεπτοι υδατάνθρακες περνούν στο παχύ έντερο, όπου ζυμώνονται από την εντερική μικροχλωρίδα και μετατρέπονται σε ουσίες ιδιαίτερα χρήσιμες για τον οργανισμό μας, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου. Πηγή
Via
Μάλιστα, προέκυψε πως τα ζυμαρικά που είχαν μαγειρευτεί, είχαν κρυώσει και στη συνέχεια είχαν ζεσταθεί ξανά, επηρέασαν ακόμα λιγότερο τις παραπάνω τιμές. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι αυτό συμβαίνει, καθώς οι απλοί υδατάνθρακες μετατρέπονται γρήγορα σε σάκχαρα και απορροφώνται άμεσα από τον οργανισμό. Αυτό προκαλεί απότομη αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης στο αίμα, οδηγώντας στη συνέχεια σε απότομη πτώση τους με αποτέλεσμα να πεινάμε πιο πολύ και πιο σύντομα. Αντίθετα, οι άπεπτοι υδατάνθρακες διασπώνται και απορροφώνται πιο αργά, με αποτέλεσμα τα επίπεδα της ινσουλίνης να μην αυξάνονται απότομα και πολύ και έτσι να νιώθουμε χορτάτοι για μεγαλύτερο διάστημα. Επίσης, οι άπεπτοι υδατάνθρακες περνούν στο παχύ έντερο, όπου ζυμώνονται από την εντερική μικροχλωρίδα και μετατρέπονται σε ουσίες ιδιαίτερα χρήσιμες για τον οργανισμό μας, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου. Πηγή
Via
from adieXodos.gr http://ift.tt/1NS6Yjk
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου