Δεν είναι λίγες οι κουζίνες του κόσμου που φημίζονται για τα καυτερά πιάτα τους, που κάνουν τα μάτια να δακρύσουν και τον ουρανίσκο να καίει… Με επιπλέον τσίλι αλλά και μπόλικο πιπέρι οι γευσει απογειώνονται και μένουν αξέχαστες ακόμα και στους πιο τολμηρούς. Από το ένα σημείο του κόσμου στο άλλο, κάθε χώρα διαθέτει το δικό της καυτερό πιάτο, που δημιουργήθηκε αιώνες πριν
πρωτίστως για την αντιμετώπιση του κρύου, για το λόγο αυτό τα περισσότερα καταναλώνονται τους χειμερινούς μήνες αλλά και σε χώρες που είναι παραδοσιακά πιο παγωμένες. Όχι ότι οι πιο θερμές χώρες αποφεύγουν τα καυτερά. Το αντίθετο, μάλιστα, όπως θα διαπιστώσετε και στην ακόλουθη λίστα…
1. Bunny Chow, Νότια Αφρική – κάρι μέσα σε ψωμί 2. Camarones a la Diabla, Μεξικό – γαρίδες με σκόρδο και ντομάτες 3. Devil’s Curry Μαλαισία – κάρι με τσίλι 4. Cig kofte, Τουρκία – άψητος κεφτές με έμφαση στο τσίλι 5. Kaq’ik, Γουατεμάλα – ζεστή καυτερή σούπα 6. Doro Wat, Αιθιοπία – αυγά με κρεμμύδια και κόκκινη σάλτσα τσίλι 7. Kothu Roti, Σρι Λάνκα – καυτερά λαχανικά 8. Goulash, Ουγγαρία – μοσχάρι με πάπρικα και κρεμμύδια 9. Mosterdsoep, Κάτω Χώρες – σούπα με μπέικον, μουστάρδα και τσίλι 10. Machbous, Περσικός Κόλπος – ριζότο με γαρίδες και μπόλικο πιπέρι 11. Pica Pau, Πορτογαλία – χοιρινό με τσίλι και λαχανικά 12. Καυτερό κοτόπουλο, Κίνα – με έξτρα πιπέρι και καυτερή σάλτσα 13. Gado Gado, Ινδονησία – κρέας με καυτερά λαχανικά και πίπες με πιπέρι 14. Sambaro, Τανζανία – σαλάτα λάχανο, καρότο με καυτερές πιπεριές 15. Ras El hanout, Μαρόκο – μοσχάρι με ρεβύθια, πιπέρι, τσίλι, πιπεριές και ρύζι
Via
πρωτίστως για την αντιμετώπιση του κρύου, για το λόγο αυτό τα περισσότερα καταναλώνονται τους χειμερινούς μήνες αλλά και σε χώρες που είναι παραδοσιακά πιο παγωμένες. Όχι ότι οι πιο θερμές χώρες αποφεύγουν τα καυτερά. Το αντίθετο, μάλιστα, όπως θα διαπιστώσετε και στην ακόλουθη λίστα…
1. Bunny Chow, Νότια Αφρική – κάρι μέσα σε ψωμί 2. Camarones a la Diabla, Μεξικό – γαρίδες με σκόρδο και ντομάτες 3. Devil’s Curry Μαλαισία – κάρι με τσίλι 4. Cig kofte, Τουρκία – άψητος κεφτές με έμφαση στο τσίλι 5. Kaq’ik, Γουατεμάλα – ζεστή καυτερή σούπα 6. Doro Wat, Αιθιοπία – αυγά με κρεμμύδια και κόκκινη σάλτσα τσίλι 7. Kothu Roti, Σρι Λάνκα – καυτερά λαχανικά 8. Goulash, Ουγγαρία – μοσχάρι με πάπρικα και κρεμμύδια 9. Mosterdsoep, Κάτω Χώρες – σούπα με μπέικον, μουστάρδα και τσίλι 10. Machbous, Περσικός Κόλπος – ριζότο με γαρίδες και μπόλικο πιπέρι 11. Pica Pau, Πορτογαλία – χοιρινό με τσίλι και λαχανικά 12. Καυτερό κοτόπουλο, Κίνα – με έξτρα πιπέρι και καυτερή σάλτσα 13. Gado Gado, Ινδονησία – κρέας με καυτερά λαχανικά και πίπες με πιπέρι 14. Sambaro, Τανζανία – σαλάτα λάχανο, καρότο με καυτερές πιπεριές 15. Ras El hanout, Μαρόκο – μοσχάρι με ρεβύθια, πιπέρι, τσίλι, πιπεριές και ρύζι
Via
from adieXodos.gr http://ift.tt/2iAJrvN
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου