Οι ραγάδες είναι μικρές, λεπτές γραμμές πάνω στην επιδερμίδα που δημιουργούνται από τη διαστολή της μεσαίας στοιβάδας της... Η εικόνα και το χρώμα τους σχετίζονται με τον τόνο του δέρματος. Μπορεί να είναι ροζ, κοκκινωπές ή καφετί γραμμές, που αργότερα παίρνουν ένα πιο φωτεινό μοβ χρώμα, όπως αναφέρει το onmed.gr. Με τον καιρό ξεθωριάζουν, το χρώμα τους γίνεται λίγο πιο ανοιχτό από το φυσικό του δέρματος και αυτό εξελίσσεται σταδιακά σε λευκές ουλές, που καταλήγουν στις ώριμες ραγάδες. Η έντασή τους μπορεί να μειωθεί, ανάλογα με το βάρος και την καλή φυσική κατάσταση του δέρματος. Αίτια Οι απότομες αλλαγές και συνεχείς αυξομειώσεις του βάρους και του ύψους του σώματος, αποδυναμώνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης ή όταν λαμβάνονται αντισυλληπτικά, τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης τα οποία κυκλοφορούν μέσα από τις αρτηρίες, θεωρούνται υπεύθυνα για την επιβράδυνση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, κάνοντας το δέρμα πιο ευάλωτο. Η κακή διατροφή, η έλλειψη βιταμίνης Α και πρωτεϊνών, οι κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα, μπορούν να μειώσουν την ελαστικότητα του δέρματος. Αντιμετώπιση
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία των ραγάδων. Το καλύτερο είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον εξειδικευμένο γιατρό, εάν έχετε σοβαρό πρόβλημα, γιατί η θεραπεία των ραγάδων μπορεί σήμερα να γίνει με ποικίλους τρόπους, ωστόσο οι γιατροί συνήθως μιλούν για βελτίωση και όχι για ίαση. Μερικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται, είναι οι εξής: Φωτοθερμόλυση με λέϊζερ Peeling με λέϊζερ Μικροβελονισμός κ.α.
Via
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία των ραγάδων. Το καλύτερο είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον εξειδικευμένο γιατρό, εάν έχετε σοβαρό πρόβλημα, γιατί η θεραπεία των ραγάδων μπορεί σήμερα να γίνει με ποικίλους τρόπους, ωστόσο οι γιατροί συνήθως μιλούν για βελτίωση και όχι για ίαση. Μερικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται, είναι οι εξής: Φωτοθερμόλυση με λέϊζερ Peeling με λέϊζερ Μικροβελονισμός κ.α.
Via
from adieXodos.gr http://ift.tt/1T3qds1
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου